پیش فاکتور و فاکتور تجهیزات پزشکی یکی از مدارک و مستندات مرتبط با خرید و فروش تجهیزات و ملزومات پزشکی است که شناسایی و بررسی مشخصات وسیله پزشکی خریداری شده یا فروخته شده را امکان پذیر می سازد. با توجه به اهمیت توزیع و عرضه وسایل پزشکی اصیل ایمن و باکیفیت و با عنایت به مواد ۸۶ و ۸۷ آیین نامه تجهیزات و ملزومات پزشکی و همچنین فرایند ثبت این وسایل این دستور العمل به منظور اجرا توسط تأمین کنندگان و توزیع کنندگان و عرضه کنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی ابلاغ می گردد.
هدف و دامنه کاربرد:
یکی از الزامات اداره کل تجهیزات پزشکی اظهار فروش تجهیزات پزشکی به مصرف کننده است و برای این کار باید واردکننده تجهیزات پزشکی با ارز دولتی و توزیع کنننده تجهیزات پزشکی با ارز دولتی، در بخش انبار مجازی تجهیزات پزشکی در کارتابل خود اطلاعات فروش محصول و فاکتور فروش آن را بارگذاری نماید تا از آمار انبار مجازی تجهیزات پزشکی او کم شود.
راه حل سریع این کار که دیگر نیازی به آپلود فایل فاکتور در سامانه انبار مجازی IMED هم ندارد، تبدیل اطلاعات فروش و فاکتور فروش تجهیزات پزشکی به فایل XML زنجیره توزیع تجهیزات پزشکی می باشد که این خدمت به صورت اختصاصی از طرف پیشرو سلامت پارس به شرکت های واردکننده تجهیزات پزشکی و توزیع کنندگان تجهیزات پزشکی با ارز دولتی ارائه می گردد.
راهنمای تبدیل فاکتور فروش تجهیزات پزشکی به فایل XML زنجیره توزیع انبار مجازی IMED
مروری بر تاریخچه قیمت گذاری
قیمت گذاری تجهیزات پزشکی تا سال 89 با ارز دولتی توسط کمیسیون قیمت گذار ی مرکب از وزارت بهداشت ، وزارت صنایع و وزارت بازرگانی انجام می شده است.با توجه به آغاز طرح تحول نظام سلامت ،قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفت.
بر اساس مصوبه هیئت محترم وزیران 23206 /ت 50603 /ه مورخ 3/3/93تدوین، تنظیم، ابلاغ و نظارت بر قیمت دارو، واكسن ،شیر خشک و تجهیزات و ملزومات پزشکی به عهده وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی نهاده شد.
مبانی قانونی مسئولیت وزارت بهداشت در تعیین سقف قیمت
فعالیت افراد موسسات و نمایندگی های شرکتهای دارویی و تجهیزات و ملزومات پزشکی، دندانپزشکیمشمول آیین نامه ای خواهد بود که حداکثر ظرف مدت سه ماه تهیه و به تصویب وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی برسد.
بر اساس ماده 108 آیین نامه تجهیزات و ملزومات پزشکی ابلاغیه 1394 به منظور انجامفرآیند قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی کمیسیونی تحت عنوان “كمیسیون قیمت گذاری تجهیزات پزشکی” در اداره کل تشکیل گردید.
بر اساس ماده 110 آیین نامه تجهیزات پزشکی، جلسات کمیسیون با حضور اکثریت اعضاءتشکیل می گردد و ملاک اعتبار مصوبات تایید پنج نفر از کل اعضاءکمیسیون می باشد.
اعضای كمیسیون قیمت گذاری تجهیزات پزشکی:
دریافت سریع نمایندگی خارجی و اخذ IRC وارداتی با پیشرو سلامت پارس
اگر به دنبال توسعه کسبوکار خود در حوزه تجهیزات پزشکی و دارویی هستید، پیشرو سلامت پارس بهترین انتخاب شماست! با ارائه خدمات تخصصی و سریع در زمینه اخذ نمایندگی از برندهای معتبر خارجی و دریافت کد IRC وارداتی، در کوتاهترین زمان ممکن وارد بازار بینالمللی شوید.
مزایای همکاری با ما:
چگونه نمایندگی خارجی تجهیزات پزشکی و IRC وارداتی دریافت کنیم؟
جهت مشاوره و راهنمایی در روزهای کاری و از ساعت 08:00 تا 19:00 با شماره پشتیبانی (09910801525) تماس برقرار نمایید.
در محاسبه قیمت تمام شده کالاهای وارداتی برخی هزینه ها با در نظر گرفتن سود در محاسبات منظورمی گردند و برخی بدون سود، به همین دلیل در ادامه هر یک به صورت جداگانه آورده می شوند.
الف: هزینه هایی که با احتساب سود در محاسبه قیمت فروش کالاها منظور می گردد.
FOBکالا: معادل قیمت خرید کالا در مبدا می باشد.
حمل خارجی: به صورت ارزی یا ریالی پرداخت می گردد.
الف :به صورت ارزی: به صورت ارزی مندرج در صورتحساب فاکتور و پیش فاکتور
ب: به صورت ریالی: طبق اسناد پرداختی به شرکت های کشتیرانی، هواپیمایی و حمل و نقل زمینی
ارزش CFR: از جمع ارزش FOB و کرایه حمل خارجی محاسبه می گردد.
حق بیمه: هزینه بیمه کالا طبق قرارداد با شرکت بیمه گذار جهت حمل کالا از کشور مبدا تا گمرک مقصد
کالا + بیمهCFR :کالاCIF
ب:هزینه هایی که بدون احتساب سود در محاسبه قیمت فروش کالا منظور می گردند.
با توجه به آغاز طرح تحول نظام سلامت ،قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفت.
بر اساس مصوبه هیئت محترم وزیران 23206 /ت 50603 /ه مورخ 3/3/93تدوین، تنظیم، ابلاغ و نظارت بر قیمت دارو، واكسن ،شیر خشک و تجهیزات و ملزومات پزشکی به عهده وزارتبهداشت، درمان وآموزش پزشکی نهاده شد.
مبانی قانونی مسئولیت وزارت بهداشت در تعیین سقف قیمت
فعالیت افراد موسسات و نمایندگی های شركتهای دارویی و تجهیزات و ملزومات پزشکی، دندانپزشکی مشمول آیین نامه ای خواهد بود كه حداكثر ظرف مدت سه ماه تهیه و به تصویب وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی برسد.
بر اساس ماده 108 آیین نامه تجهیزات و ملزومات پزشکی ابلاغیه 1394 به منظور انجامفرآیند قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی كمیسیونی تحت عنوان “كمیسیون قیمت گذاری” در اداره كل تشکیل می گردد.
بر اساس ماده 110 آیین نامه تجهیزات پزشکی، جلسات كمیسیون با حضور اكثریت اعضاءتشکیل خواهد شد و ملاک اعتبار مصوبات تایید پنج نفر از كل اعضاءكمیسیون می باشد.
بر اساس بخشنامه های ابلاغی كلیه مراكز درمانی دانشگاهی و غیردانشگاهی در حال حاضر موظف به تامین وسایل پزشکی مورد نیاز از طریق سایت اداره كل تجهیزات پزشکی می باشند.لذا مراكز درمانی مکلف به خرید از لیست انتشار یافته در سایت اداره كل از شركت های توزیعی،وارداتی وتولیدی ثبت شده در سایت اداره كل می باشند.
قیمت های اعلامی در سایت سقف قیمت ریالی باتوجه به مشخصات فنی كالامی باشد.
در حال حاضر حدود 22000 قلم كالای تولیدی و وارداتی روی سایت اداره كل وجود دارد كهبا فیلدهای مختلف جستجو قابلیت دسترسی دارند. و در حدود 6700 ردیف تولید داخل میباشد.در خصوص اقلام تولیدی، اداره كل اقدام به رتبه بندی محصولات نموده است. با بررسی و تعیین قیمت محصول رتبه یک، با توجه به اختلاف رتبه ها،قیمت هر رتبه تعیین می گردد.در خصوص تولید كنندگان رتبه یک و محصولات جدید،تعیین قیمت با توجه به رتبه بندی و مقایسه قیمت كالا با مشابه وارداتی آن و سایر قوانین و مقررات انجام می گیرد.
یکی از خدمات مجموعه پیشرو سلامت پارس، ثبت کامل شرکت توزیعی و دریافت مجوز توزیع تجهیزات پزشکی به شرح زیر می باشد.
ثبت شرکت توزیع کننده تجهیزات پزشکی و انجام خدمات مذکور صرفا برای شرکت های ثبت شده در سازمان ثبت و دارای اساسنامه مرتبط مقدور می باشد.
لیست مدارک ارسالی به شرح زیر می باشد:
جهت مشاوره و راهنمایی در روزهای کاری و از ساعت 08:00 تا 19:00 با شماره پشتیبانی (09910801525) تماس برقرار نمایید.
نحوه تعیین قیمت اقلام تولیدی
بر اساس اصول حسابداری بهای كالا از عوامل زیر تشکیل می گردد.
مواد اولیه:
مواد اولیه با منشا واردات ، مواد اولیه خرید داخل
حقوق و دستمزد:
هزینه حقوق و دستمزد:مستقیم تولید، اداری عمومی، توزیع وفروش
سربار:
هزینه های غیر مستقیم تولید
استهلاک:
هزینه ناشی از استهلاک اموال
ضایعات:
بر اساس ضوابط حداكثر تا سقف 3 درصد ارزش مواد اولیه مصرفی مورد تایید است.در موارد خاص با تایید دستگاه متولی
سود:
براساس ضوابط 17%بهای تمام شده سود كالای تولیدی است.
صورت های مالی
كلیه اشخاص حقوقی كه در حوزه تولید و واردات فعالیت می كنند، بر اساس قانون مالیاتی كشور مکلف بهثبت كلیه عملیات مالی خود هستند.در پایان سال مالی براساس استاندارد های حسابداری موظف به ارائهگزارش می باشند.گزارش ارائه شده در قالب صورت های مالی و اظهار نامه مالیاتی می باشد. با توجه به توضیحات ارائه شده، هدف تعیین سقف قیمت یک واحد محصول تولیدی هر عدد كالا می باشد. لذا زمانی كه هزینه ها به صورت كلی است، باید ارزش بکار رفته هر كدام از عوامل را بصورت جداگانه اندازه گیری كرد.در مواردی كه واحد تولیدی چند محصول تولید می نماید برای براورد قیمت تسهیم هزینه ها به نسبت فروش یا سایر شاخص ها الزامی می باشد.
درصد سود عمده فروشی کالاهای تولید داخل: 10 درصد
درصد سود خرده فروشی کالاهای تولید داخل: 12درصد
سودهای مذكور شامل دستگاه ها و تجهیزات سرمایه ای نمی گردد.
بدیهی است در صورتی که کالاها دارای قیمت در پورتال اداره کل تجهیزات و ملزمات پزشکی این سازمان باشند، قیمت مصرف کننده مندرج در پورتال میبایست ملاک عمل باشد.
امکانات نرم افزار +TTAC: شامل گروه های استعلام دارویی و سازمانی و سفارش لیبل اصالت کالا می شود.
مشتمل بر:
برای استفاده از نسخه وب اپلیکیشن برای سیستم عامل IOS کلیک نمایید.
راه های دانلود نرم افزار اندرویدی +TTAC