برچسب گذاری برای ارائه اطلاعات مربوط به ایمنی و عملكرد و شناسایی وسایل پزشكی به كاربران و یا بیماران می باشد. اداره كل تجهیزات پزشكی با مشخص نمودن اطلاعات لازم در برچسب و مدارك همراه وسیله، تولیدكنندگان را ملزم به رعایت این موارد می نماید. این ضوابط الزامات مربوط به برچسب و مدارك همراه وسایل پزشكی ، دندانپزشكی و آزمایشگاهی را ارائه مـی دهد.
هدف و دامنه كاربرد
تولیدكنندگان وسایل پزشكی به منظور آگاهی كاربران ملزم به رعایت ایـن ضـوابط و ارائـه اطلاعـات لازم در برچسـب و مدارك همراه می باشند. از جمله این اطلاعات می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این ضوابط مشمول تمام محصولات موضوع تعریف وسیله پزشكی، ماده 3 آیین نامه تجهیـزات پزشـكی، مـی گـردد. از جمله این ضوابط در زمینه وسایل پزشكی تشخیص آزمایشگاهی كه برای بررسی نمونه های گرفتـه شـده از بـدن انسـان استفاده می شوند نیز كاربرد دارد.
Labelling for Medical Devices, Global Harmonization Task Force (GHTF/SG1/N43:2005)
CHTF/SG1(PD)/NO70:2010
تعاریف
ارزیابی عملكرد:
ارزیابی یك وسیله پزشكی تشخیص آزمایشگاهی به منظور تصدیق و صحه گذاری مشخصات عملكردی آن برچسب:
اطلاعات نوشته شده، چاپ شده یا طراحی شده كه بر روی وسیله الصاق می گردد. هرگاه محدودیت هـای فیزیكـی مـانع ایـن امـر شـود، برچسب شامل اطلاعات فراهم شده بر روی بسته بندی هر واحد كالا یا مجموعه ای از اقلام خواهد بود.
برچسب و مدارک همراه:
مطالب نوشته شده، شامل موارد ذیل می باشد:
برچسب، دستورالعمل كاربری وهر گونه اطلاعات دیگر در رابطه با شناسه وسیله، توضیحات فنی، حیطه كاربرد و نحوه استفاده مناسب از وسیله پزشكی
تحقیقات بالینی:
مطالعات سیستماتیك طرح ریزی و برنامه ریزی شده بر روی افرادی كه به روشهای آماری انتخاب شده اند. این مطالعات برای تصدیق ایمنی و یا عملكرد یك وسیله خاص انجام می شود.
(منبع – ١–١٤١٥٥ISO/DIS ) حیطه كاربرد:
هدف سازنده با توجه به استفاده از یك محصول، فرآیند، یا خدمات كه در مشخصات، دستورالعمل ها و اطلاعات فـراهم شـده توسـط سازنده به صورت ملموس و كاملا شفاف بیان شده است.
(منبع –٤.٨٠١ CFR ٢١) دستورالعمل كاربری:
اطلاعات فراهم شده توسط تولیدكننده برای آگاهی دادن كاربر وسیله از نحوه صحیح استفاده از محصول و هر گونه احتیاط لازم كه باید در نظر گرفته شود.
(منبع – ١–١٨١١٣ISO) وسایل بازسازی شده:
وسایل مستعملی كه فرآیند بازسازی برای آنها توسط شركت بازسازی كننده انجام شده و آن وسایل به شرایط اولیه برگردانده شده یـا نسبت به آن شرایط ارتقا یافته اند. فرآیند بازسازی شامل تست عملكرد، تست ایمنی، كالیبراسیون، ضدعفونی، پاكیزه سازی و اصلاح ظـاهر دستگاه و… می باشد.
وسیله پزشكی:
ملزومات، تجهیزات و دستگاه های پزشكی كه به طور عام تجهیزات پزشكی نامیده می شوند شامل هرگونه كالا، وسایل ، ابزار ، لوازم ، ماشین آلات ، كاشتنی ها ، مواد ، معرف ها ، كالیبراتورهای آزمایشگاهی و نرم افزارها كه توسط تولید كننده برای انسان (به تنهایی یا به صورت تلفیقی با سایر اقلام مرتبط ) به منظور دسترسی به یكی از اهداف ذیل عرضه می گردند؛ می باشند :
تبصره 1- این تعریف شامل موادی كه تاثیر اصلی یا هدف طراحی آنها بر بدن انسان بر پایه روش های داروئی، ایمنی شناسـی و یا متابولیكی است نخواهد بود .
تبصره 2- كالاها ، مـواد ، معـرف هـا ، كالیبراتورهـا ، وسـایل جمـع آوری و نگهـداری نمونـه ، مـواد و محلـول هـای كنتـرل آزمایشگاهی و دندانپزشكی كه تعریف قانونی دارو بر آنها مترتب نگردد شامل تجهیزات پزشكی می باشند.
اصول عمومی
برچسب گذاری برای ارائه اطلاعات ایمنی، عملكرد و شناسایی وسایل پزشكی به كاربران یا بیماران انجام می شـود كـه یـا بـر روی خود وسیله یا بسته بندی آنها، یا در دستورالعمل كاربری بیان می شود. اداره كل تجهیزات پزشكی به منظور همـاهنگی بـا ضوابط برچسب گذاری بین المللی اصول و ضوابط زیر را برای تولیدكنندگان الزامی نموده است :
علاوه بر موارد فوق برچسب و مدارک همراه بایستی موارد زیر را نیز دربر گیرد
همچنین هر جا كه لازم است، دستورالعمل كاربری باید اطلاعاتی از محدودیتهای كاربرد، منع مصـرف ، هشـدارها و احتیاط های لازم برای كاربران و یا بیماران و كاركنان پزشكی داشته باشد.
این اطلاعات به طور ویژه شامل مـوارد زیر است:
موارد فوق برای صادرات كالا استثنا می باشد(جهت تسهیل صادرات)
در صورتی كه وسیله پزشكی دارای الزامات خاصی مربوط به برچسب گذاری باشد،رعایت الزامات مذكور ضروری می باشد.
امکانات نرم افزار +TTAC: شامل گروه های استعلام دارویی و سازمانی و سفارش لیبل اصالت کالا می شود.
مشتمل بر:
برای استفاده از نسخه وب اپلیکیشن برای سیستم عامل IOS کلیک نمایید.
راه های دانلود نرم افزار اندرویدی +TTAC